Log & Solve laat zien waar het voor staat

Log & Solve laat zien waar het voor staat

Het zijn vooral de jonge ondernemingen die groeien als kool en die zich ook sterk kunnen ontwikkelen in aanbod en dienstverlening. Dat ondervond ook de ontwikkelaar van het teeltregistratieprogramma Log & Solve uit Schiedam. Om die reden is door de ontwikkelaar afgelopen periode gewerkt aan het uitwerken van hun aanbod. Een andere website maakt dit aanbod inzichtelijk.

Teeltoptimalisatie is vandaag de dag een combinatie van data, intuïtie, groene vingers en onderbuikgevoel. Log & Solve is hét instrument voor de ondersteuning van het teeltproces. Gebruikers krijgen inzicht in de teelt en dat levert onmisbare informatie voor het bijsturen en optimaliseren van de processen die er op de kwekerij plaatsvinden. Het datagestuurde teeltregistratieprogramma van Log & Solve helpt om gefundeerde keuzes te maken. Om het maximale rendement te behalen, kunnen de gebruikers datagedreven werken.

Er is meer
De jonge onderneming Log & Solve bestaat ondertussen alweer .. jaar. In de achterliggende periode is duidelijk geworden dat leveringszekerheid de belangrijkste waarde is voor telers en kwekers. Dat betekent betrouwbaar, op tijd en van de juiste kwaliteit. Want aan de hand van het teeltregistratieprogramma kunnen de gebruikers hun teelt nóg meer sturen op leveringszekerheid. Door de afgelopen ontwikkelperiode blijft Log & Solve die verwachting ook zelf waarmaken naar hun gebruikers.

Log & Solve uitgelegd
Teelthistorie is een onmisbaar ingrediënt voor teeltoptimalisatie. Nu vastleggen wat er op de kwekerij gebeurt, helpt gebruikers om vandaag, morgen en volgend jaar betere keuzes te maken. Het geeft inzicht in wat er goed ging en wat juist anders moet. De kennis en kengetallen zijn direct beschikbaar voor collega’s én voor verschillende certificeringen, zoals MPS of controle van de NVWA.
Vrijwel iedere kweker loopt vroeg of laat aan tegen teelttechnische problemen of uitdagingen. Denk aan ziekten, plagen, tegenvallende opbrengst of teleurstellende kwaliteit. De basis voor de oplossing daarvan ligt altijd in data. Toegegeven: ‘meten is weten’ klinkt als een open deur, maar is een waarheid als een koe. Als je aan knoppen gaat draaien om de teelt bij te sturen, wil een gebruiker immers wel weten welke knoppen te kiezen en of het dan gaat om naar links of rechts draaien.

Check www.logandsolve.com voor de toelichting van de verschillende functionaliteiten.

 

Bron:

Deel artikel