Wat moet sierteeltsector weten over NIS2?

Wat moet sierteeltsector weten over NIS2?

Wie digitaal werkt, heeft ermee te maken: cyberveiligheid. De aankomende Europese wetgeving NIS2 versterkt de netwerk- en informatiebeveiliging van essentiële en belangrijke sectoren. Het doel: de weerbaarheid van de digitale infrastructuur in Europa vergroten en de cyberveiligheid verbeteren.

De NIS-richtlijn (Network and Information Systems) werd in 2016 ingevoerd. Vanwege de toenemende cyberdreigingen en de snelle digitalisering van onze samenleving is de richtlijn aangescherpt en uitgebreid. De tweede versie, NIS2, zal ingaan vanaf oktober 2024 en verplicht organisaties die aangemerkt zijn als kritisch of belangrijk voor de Nederlandse infrastructuur.

Waarom NIS2?
Cyberaanvallen worden steeds ingewikkelder en komen steeds vaker voor. De gehele digitale infrastructuur kan gevaar lopen en daarmee meerdere partijen binnen een sector. De NIS2-richtlijn zorgt voor een meer uniforme aanpak van cyberveiligheid binnen de Europese Unie. De NIS2 legt een specifieke nadruk op de beveiliging van de toeleveringsketen.. Een beveiligingslek bij één leverancier kan namelijk niet alleen die leverancier schaden, maar ook alle bedrijven waarmee deze digitaal en fysiek verbonden is.

Lees hier meer

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel