BioVerbeek gebruikt restafval als compost

BioVerbeek gebruikt restafval als compost

BioVerbeek uit het Limburgse Velden is een modern, biologisch glastuinbouwbedrijf. De geteelde tomaten, komkommers, paprika’s en aubergines worden geleverd aan natuurvoedingswinkels en supermarkten in Nederland en de landen om ons heen. “Biologisch, duurzaam en vernieuwend, dat zijn de kernwaarden van ons bedrijf”, zo geeft mede-eigenaar Leo Verbeek aan. Ook circulair denken en doen is inmiddels een vast onderdeel van de bedrijfsvoering. “Het restafval van de planten vormt de basis voor onze eigen hoogwaardige compost.”

‘Op een zo duurzaam mogelijke manier biologische groenten telen in kassen, waarmee een bijdrage wordt geleverd aan de gezondheid en vitaliteit van de mens’, dat is de visie van Leo Verbeek en zijn broers Jac en Fons. In 1997 stapten zij uit gezamenlijk idealisme over van de gangbare teelt van glasgroenten naar de biologische productiewijze. Het bedrijf heeft een omvang van 10 hectare, verdeeld over meerdere kassen. “Ons streven en uitgangspunt is om de oeroude biologische principes te koppelen aan de modernste manier van telen. Dat maakt BioVerbeek bijzonder”, stelt Leo.

Lees hier verder

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel