Waterdag op 11 juli

Waterdag op 11 juli

Op donderdagmiddag 11 juli organiseren Glastuinbouw Nederland en Vertify samen opnieuw een Waterdag. De bijeenkomst is vooral bedoeld voor telers en staat dit keer in het teken van de Kaderrichtlijn Water en ‘goed huisvaderschap’. De Waterdag vindt plaats in het World Horti Center in Naaldwijk.

De Europese Kaderrichtlijn Water stelt hoge eisen aan de waterkwaliteit in de sloten om de kas. Hoe zorgen we als sector dat de waterkwaliteit om onze kassen verbetert? En hoe zorgen we dat de waterkwaliteit in onze kassen verbetert zodat we weerbaarder kunnen telen en meer water kunnen hergebruiken? Deze en andere vragen zullen aan de orde komen tijdens de Waterdag. Tijdens het plenaire deel krijgt u informatie over de Kaderrichtlijn Water. Ook hoort u wat u kunt doen aan ‘goed huisvaderschap’. En u krijgt een overzicht van lopende innovatieonderzoeken op het gebied van water, onderzoeken die (mede) worden gefinancierd vanuit Stichting Kennis in je Kas (KijK).

Demonstraties en workshops
Daarnaast kunt u een rondgang maken langs diverse demonstraties en meedoen aan workshops over onderzoeken en innovatieve ontwikkelingen op het terrein van water. Er is aandacht voor onder meer emissiebeperking, teeltwisseling, het borgen van de waterkwaliteit in de kas en het verhogen van de weerbaarheid in de kas. De Waterdag sluit af met een netwerk- en informatiemarkt.

Telt mee voor verlenging spuitlicentie
Momenteel wordt gewerkt aan het definitieve programma voor de Waterdag. Aanmelden is mogelijk vanaf volgende week. De Waterdag wordt gehouden in het World Horti Center in Naaldwijk. De bijeenkomst kunt u laten meetellen als dagdeel voor verlenging van de spuitlicentie Bedrijfsvoeren Gewasbescherming, onderdeel Veiligheid en Techniek.

Bron: Glastuinbouwwaterproof.nl

Deel artikel