Innovatieraject succesvol afgesloten door telers

Innovatieraject succesvol afgesloten door telers

Jurrian van den Beukel (SV.CO), Kees Grent (Gitzels), Frank van Dijk (Opti-flor) en Danny Vink (Beekenkamp Group) sloten met een bedrijfsbezoek aan SV.CO en Beekenkamp Plants B.V. hun Innovatie leertraject af. De telers, die zich bezighouden met innovatie binnen hun bedrijf, namen deel aan het Robocrops Innovatietraject.

In vijf middagen leerden zij hoe je innovatie op het gebied van robotisering en digitalisering in gang zet, meldt Robocrops op LinkedIn. Het traject is praktijkgericht zodat ze allen aan het eind van de vijf middagen een concrete casus helemaal toegepast op hun bedrijf hadden om verder uit te werken. Ze leerden het probleem vaststellen, oplossingen bedenken, metrics & prototyping, hoe je zorgt voor draagvlak binnen je bedrijf en voor succesvolle implementatie. De laatste middag namen de deelnemers een kijkje bij SV.CO en Beekenkamp die beiden veel aandacht besteden aan robotisering van de bedrijfsprocessen. Bij SV.CO maakte de groep kennis met het transportsysteem om planten te verzamelen en te transporteren voor verpakken en bij Beekenkamp werden de huidige zaaisystemen geëvalueerd en hoe deze in de nieuwbouw worden verbeterd.

Het traject werd begeleid door Joeri van den Hoek en Brenda van den Berg- Kouwenhoven. Het volgende traject start op 24 oktober.

Bron:

Deel artikel