'Nanobubbles geven jouw gewas een zuurstofboost'

'Nanobubbles geven jouw gewas een zuurstofboost'

Agrona introduceert een baanbrekende innovatie in de Nederlandse glastuinbouwsector: de Nanobubble-technologie. Deze technologie biedt een nieuwe standaard in waterbehandeling en optimalisatie van gewasgroei.

Horticoop Technical Services, een toonaangevend installatiebedrijf in de tuinbouwsector, speelt een cruciale rol bij de implementatie en integratie van deze technologie in kassen door het hele land.
De Nanobubble-technologie van Agrona injecteert ultra-fijne luchtbellen, met een diameter van minder dan 100 nanometer, in irrigatiewater. Deze nanobubbles verrijken het water met zuurstof en andere gassen, wat de opname van voedingsstoffen door de planten aanzienlijk verbetert. Dit leidt tot robuustere wortelstelsels, snellere groei en een hogere weerbaarheid van de planten tegen ziekten. Bovendien draagt deze technologie bij aan waterbesparing, omdat het water efficiënter wordt gebruikt en minder snel vervuilt. "Nanobubbles vormen als het ware de zuurstofboost die jouw gewassen verdienen", aldus Agrona.

De integratie van deze technologie vereist technische expertise om het maximale rendement te behalen. Hierin komt Horticoop Technical Services in beeld. Met jarenlange ervaring in de installatie en onderhoud van complexe technische systemen in de tuinbouw, zorgt HCTS voor een naadloze integratie van de Nanobubble-technologie in bestaande irrigatiesystemen. Hun deskundigheid garandeert dat telers optimaal kunnen profiteren van de voordelen van deze innovatie.

Voor de Nederlandse glastuinbouw betekent de inzet van Nanobubbles niet alleen een stap vooruit in efficiëntie en duurzaamheid, maar ook een significante verlaging van het gebruik van chemische middelen. Dit komt niet alleen de gezondheid van de gewassen ten goede, maar ook de uiteindelijke kwaliteit van het voedsel dat op de markt komt. Agrona en Horticoop Technical Services bieden samen een toekomstgerichte oplossing die telers in staat stelt om op een duurzame manier te groeien, met behoud van hoge opbrengsten en kwaliteit.

Op maandag 16 september a.s. zal op Hortibiz Newsradio uitgebreid aandacht worden besteed aan de Nanobubble-technologie en is Agrona aanwezig in de studio. Luister die dag tussen 10.00 en 11.00 uur live mee via www.hortibiznewsradio.nl of luister de opname vanaf 17 september terug via goedemorgen.podbean.com.

 

Bron:

Deel artikel