Tomatoworld pakt licht en techonologie aan

Tomatoworld pakt licht en techonologie aan

Bij Tomatoworld wordt hard gewerkt aan diverse projecten om de positie als innovatief fieldlab te versterken. Zo zijn recent de belichting en elektra in de kas aangepakt in samenwerking met nieuwe partners. De elektra wordt verzorgd door Stolze, en de belichting wordt geïnstalleerd door Heliospectra. Deze verbeteringen zijn mogelijk gemaakt door het programma NXTGEN Agrifood.

Door de toevoeging van belichting was het nodig om ook het schermdoek aan te passen. Hiervoor wordt samengewerkt met Ludvig Svensson, die de kas heeft voorzien van het juiste schermdoek om de belichting optimaal te benutten en het klimaat in de kas te optimaliseren.

"Daarnaast realiseren we een datalab en robolab, twee belangrijke uitbreidingen die ons helpen om de meest innovatieve technologieën voor de glastuinbouw te ontwikkelen en testen. Het datalab wordt een ruimte waar diverse datasets worden verzameld en geanalyseerd met behulp van geavanceerde dashboards en dataverzamelingssystemen. De komende periode zullen we deze ruimte volledig inrichten", aldus Tomatoworld. "Ook zijn we bezig met de bouw van het robolab, een ruimte die speciaal is ingericht voor demonstratie-, test- en validatieactiviteiten. Hier kunnen we werken aan robots, sensoren en drones, die vervolgens in de kas getest kunnen worden. Dit lab biedt de mogelijkheid om systemen te ontwikkelen, testen en repareren."

De ontwikkeling van het datalab en robolab is mogelijk gemaakt door de programma’s Robocrops' Vliegende Start en NXTGEN Agrifood. Met deze nieuwe faciliteiten blijft Tomatoworld haar toewijding aan innovatie en duurzaamheid in de glastuinbouw versterken en bijdragen aan een toekomstgerichte sector.

Bron:

Deel artikel